CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Khamis, 29 Januari 2009

bila ketandusan...

kekeringan ketandusan hilang kata-kata
kosong di kepala tiada punca

mana hilang ke mana menghilang
puas mencari tak jua berjumpa

berlegar ke segenap ruang dan pelusuk
ke kampung ke bandar ke mana jua

tergambar di minda tak mampu diterjemah
bagai kosong tak terluah kata-kata

kaku jemari hilang rentak tari
bergendang tak menari

mungkin bukan hari ini
hari-hari yang lain kali

untuk jari jemari ini menari lagi
kan ku tunggu hari itu kembali

akan ku beraksi
untuk ku bersuara di layar ini



11 Luah rasa:

ain berkata...

biasalah naz..ada hari2 kita mcm ketandusan idea. Insyaallah soon akan dtg idea melimpah ruah.

Fara berkata...

patut la mcm sunyi je...insyaAllah nnt datang la idea tu.

Tie berkata...

Hu hu...musim orang jiwang dan ketandusan idea....

Elok minum jus kurma madu...mudah2an dapat idea baru..hi hi..

naz ilyn berkata...

ain...

harap-harap lar idea tu datang... rasa boring tak dapat meluah kata-kata kat blog ni...

`````````````````````````````````````

fara...

tu lar pasal tuan rumah pun dah rasa sunyi sangat... tapi kosong hanya minda jer yang berlegar-lagar

```````````````````````````````````

tie...

ha ha ha... kak tie ketandusan idea dah betul tu... tang jiwang tu lar penyelamat... tu pun dah koret-koret dapat juga diluah... tapi tah apa-apa... tulis jer lar

p/s: jeles tengok kak tie ada jer idea...

Shais berkata...

kadang-kadang ada masanya dah kekeringan idea...tapi bila jalan-jalan kat blog kawan-kawan tiba-tiba datang idea tu...hihihi.

::SRISUFI:: berkata...

Salam sis...

aduhai sis...sri juga kehilangan kata2 seketika...

Ada ketika-ketikanya Dia bagaikan tidak peduli. Ada waktu-waktunya Dia seakan menjauh. Lalu hati hadir untuk berkalam-kalam menyiar rindu kepadaNya. Moga Dia mendengar.


hurrrmmmm....sdg sedih

naz ilyn berkata...

shais...

sepatutnya begitu lar tapi... idea tu ada tapi hilang kata-kata...

p/s: ingat kena pergi bertapa kat gua kot... hi3

`````````````````````````````````````

srisufi...

emmmm... nape ni sri tengah sedih iye... ni untuk sri..

rasa bagai DIA tak perduli
tapi jangan kita lupa
tak perduli tak bemakna Dia tak suka
mungkin Dia ingin melihat kekuatan kita
apakah kita masih setia
menanti sesuatu dariNya
kerna Dia suka pada yang meminta
banyakkan meminta jangan sampai terleka berputus asa

S90 berkata...

tetap setia menanti tulisan terbaru dari kamu..

izan berkata...

naz,

kita jua begitu....

huhu...kak tie nak tambah... minum jus mengkudu juga ya naz... hihihi...

keringggg....keringggg...idea

ima berkata...

ok la saya tetap akan menjadi penunggu yang setia...di lurah rasa.

naz ilyn berkata...

S90...

terima kasih sudi menunggu kata bicara di laman Lurah Rasa

moga yang terbaru cepat menyusul

`````````````````````````````````````

izan...

jus mengkudu yang buat sendiri lagi power gila... hanya yang tabah mampu mencubanya...

p/s: kurma madu ker... jus mengkudu yang nak cuba dulu ekk...

````````````````````````````````````

imah...

hai,ima... nak jadi penunggu setia... takut berantu pulak Lurah Rasa... hihihi