CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Ahad, 22 Mac 2009

perut yang sakit bukan mulut....

Kat sinilah shafiq di tempatkan untuk mendapat rawatan dan menjalani pembedahan apendiks... pengalaman pertama... cuak juga bila anak di masukkan ke dalam bilik bedah.

Tengah menahan sakit... nak bangun ke tandas... eksen pulak tu tak nak dibantu... setengah jam menunggu dia mengumpul tenaga untuk bangun... mengada-ngada betul pengabisnya minta tolong kita juga.... kecik-kecik dah ego... macam siapa...??? hehehe.

Bekas kena belah... tak besar mana pun cuma panjang 2inci jer... tapi usus yang di potong tu panjang juga adalah dalam 3inci... geli pulak tengok sampai terlupa nak ambil gambar sebab macam seram pulak.

Tengoklah tu... pantang kita nak ambil gambar berposing jer. Nampaknya orang yang sakit tak makan yang sihat pulak tukang bedal. Time-time macam ni kalau letak daging kijang sekali pun dah tak lalu makan dah... kalau tidak dah lama shafiq balun semua. Ni sebab asik melantak tak ingat dunia kat rumah tak tau nak berenti mengunyah... semua makanan adik tak abis dia bedal... melampau betul... kita ni asik disuruh masak jer.

Nak ambil gambar dia bukan senang asik mengelak jer... dia tau ibu dia nak letak kat blog. "Janganlah ibu..." "alah bukan dia orang kenal pun..."

Selera ker makan makanan hospital tu.... ko tu makan nak sedap jer. Hah.... makan sampai abis nanti kena marah dengan nurse pulak. Kalau dah baik nanti nampaknya riuh semulalah rumah... menyakat adik jer.

Time-time dia tengah sakitlah kita orang boleh sakat dia pulak... dia tak boleh buat apa-apa punya ha ha ha... nak ketawa pun tak boleh apa lagi nak perambat adik-adik. ( buat kelakar banyak-banyak saje jer nak kenakan dia... bila lagi kan hehehe)

Berehat seketika mulut saya ni dari berkelahi dengan dia... selalu dia suka buat kita ketawa, geram, sakit hati, menyampah macam-macam lagilah.

Dah dua hari kat rumah ni... rupanya sama jer.... yang sakit perut bukannya mulut hempeh betul budak ni. Dia tak boleh bergerak sangat... mulut dia pulak tak tau diam.


32 Luah rasa:

Tie berkata...

Alhamdulillah.....dia dah ok...hi hi...

Tak lama lagi boleh berambat laa....he he...

ain berkata...

Alhamdulillah dah oka dah bujang Naz. samalah ngan anak2 akak, klu time demam tu, yg lepak bdn tp mulut mcm burung berkicau gak. Kita yg kesian tengok dia demam pun boleh angin.hihi

LotsOfLove-Pearls berkata...

haha..
ajak main game skali kak..
huhu..

thank God dia dh ok..

MAZEMIE MAZ berkata...

anak-anak...
mulut dia tak sakit, mulut kita pula yg sakit.

perut dia yang sakit, kepala kita turut sakit.

akal mereka panjang, leter kita pun kenalah panjang.

SRISUFI berkata...

Salam akak,

hehehehe
memang aktif ya depa. Bagus tu akak. ,perut sakit tapi otak tetap bagi arahan pada mulut utk bertindak aktif.

dugaaan seorang ibu.

semoga mereka membesar menjadi org2 yg berbakti pada org tua.

AMIN

zureen @ mama berkata...

Alhamdulillah..anak bujang akak dah bertambah sihat..
Kalau anak sakit,kita sbg parents lagi terasa sakitnya..

INTAN RH berkata...

Alhamdulillah. Ibunya muda gitu tp dah ada anak bujang :)

noey.rania berkata...

cian nyerr anak akak smoga dia cepat sembuh

Bunga Rampai berkata...

Alhamdulillah selamat menjalani pembedahan. Moga cepat sembuh.

Bila dah kembali aktif, jenuhlah emaknya membebel ... hehehe :P

Salam :)

ku tak sempurna berkata...

lebih baik byk mulut... klu tetiba senyap je, takut gak...

:D

get well soon

iNsaN BiaSa berkata...

alahai sedihnya tgk muka dia ms makan..masak cmne sedap pun,mmg xselera nk mkn...time sakit ni la manja lebih2 ngn mak n ayah..hehee

izan berkata...

ilyn,

simpati dengan dia... semoga cepat sembuh.

masa nila dia kata.... minta apa saja... gurenti dapat punya. sape pun tak boleh marah.... orang sakit. hehe..

apa pun jangan lupa bg mkn ubat selalu. gamat ker... ikan haruan ker....

naz ilyn berkata...

tie...
nampaknya begitulah... dah tak larat dah nak perambat dia sebab langkah dia lebih besar dan laju dari kita... kita yang termengah-mengah... nanti ko... hehehe.

naz ilyn berkata...

ain...
mmg angin kita kekg tengok kelaku anak-anak ni sakit-sakit pun masih nak buat kita geram... kesian pun jadi hilang... hehehe

mulut tu tak tau diam ada jer nak sakat adik-adik... yang pelik tu adik-adik masih takut dengan dia walau pun dah tak kuat nak perambat adik-adik... ha ha ha

naz ilyn berkata...

LOL...
sejak ari tu dia dah tak berbunyi lagi nak ajak akak main game... ha ha ha

naz ilyn berkata...

MAZEMIE MAZ...
hahaha... bijak sungguh kamu... macam gitulah nampaknya... senyum tawa tangis duka anak-anak penyeri rumahtangga... kalau mereka takde sunyi sepi hidup kita... betul tak.

naz ilyn berkata...

SRISUFI...
lama akak tak ke laman sri kesempitan masa membatasi...

Amin... terima kasih atas doa kamu... merekalah segala-galanya.

naz ilyn berkata...

Zureen...
sekarang ni akak agak sibuk... nanti kalau berkesempatan akak datang blog zureen yer...

kelaku anak-anak ni macam-macam... kalau sihat selalu buat kita marah... kalau sakit kita juga yang susah... kalau nak-anak takde kita lagi derita...

naz ilyn berkata...

INTAN RH...
kak sri intan... besar badan jer macam dah bujang... kelaku ngalahkan budak kecil... tu yang geram tu.. asik nak bergurau jer keje dia... mulut tak geti diam.

naz ilyn berkata...

noey...
terima kasih... nampaknya dah beransur pulih... mulut ibu dia pun dah makin panjang bebelnya.

naz ilyn berkata...

BR...
mmg dah mula panjang bebel ni... dia makin suka pulak tengok kita tak diam mulut...

ima berkata...

anak sulung agaknya macam tu kot...anak akak pun samalah naz...nasib baiklah tak de kat rumah kalau tak...memang mulut ni tak boleh dok diam...

naz ilyn berkata...

kts...
sunyi sepi rumah kalau dia takde... mulut saya pun kuranglah berbuih... hehehe

naz ilyn berkata...

insan biasa...
budak ni kalau time sakit dia eksen dengan kita... nak ditolong pun tak mau... malu konon.

naz ilyn berkata...

izan...
sebab dia sakitlah mulut dia jadi tak tau diam... asik nak perintah adik-adik jer... dah sakit macam tu pun masih nak sakat adik-adik...
nak cari gak ikan haruan nak sumbat mulut...

naz ilyn berkata...

ima...
tulah pasal kalau dia dah balik mmg sunyi rumah... aman rasa dapatlah berehat sikit mulut sy ni...hihihi

LotsOfLove-Pearls berkata...

lepas dia sembuh jer terpaksalah akak lawan dier men game lagi..
huhu..

hope dia smakin sihat k..

Mak Su berkata...

betullah tu :)

mulut tak sakit, yg sakit kat perut, ahaks. take care :)

naz berkata...

LOL...
tak kuasa akak dik... banyak keje lain... biar dia kebosanan sorang...hihihi

naz berkata...

Mak Su...
mulut tak sakit yang banyak cakap... satu lagi asik nak makan jer sampai semua dia bedal tak pantang langsung...

e_ja berkata...

semoga dia cepat sembuh..bising2 dia tulah yg buat pengubat hati kita sbnrnya...cuba dia xde kat umah?..mesti rasa lain kan..hehehe..

naz ilyn berkata...

e_ja...
betul tu eja... kalau dia dah balik terasa sunyi sepi jer rumah... tapi yang paling memberi kesan lauk selalu tak abis makan...hehehe orang yang kuat makan takde.